Maatschappelijke Vorming

Hebben vrouwen en mannen vandaag gelijke rechten en gelijke kansen? Wat is het verschil? Wat is Feminisme? Gender? En op welke manier speelt dit een rol in de samenleving? Onderstaande tips zetten je op weg om deze onderwerpen aan te kaarten in de les.

1. Tips en Inspiratie

Tekst en uitleg

over diverse genderthema's, samengesteld door RoSa vzw - kenniscentrum voor gender en feminisme.

Beeldmateriaal

2. Direct aan de slag in de klas

Beperkte selectie van (online) lespakketten rond genderthema's. Liever de papieren versie? Heel wat van deze pakketten kan je ontlenen in de RoSa-bibliotheek. Suggestie voor deze rubriek? Wij horen het graag.

Lespakketten te vinden in de RoSa-bibliotheek

Zoek in de online-catalogus onder het trefwoord leermiddel of spelmateriaal.
Zoek je eerder lesmateriaal rond een specifiek onderwerp, dan combineer je het trefwoord 'leermiddel' met bv. het trefwoord holebi's, seksualiteit ,sekserollen, gender, ...

Alle pakketten kan je ontlenen in de RoSa-bibliotheek. De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen. Praktische informatie over RoSa-bibliotheek

3. In de RoSa-bibliotheek

RoSa's Aanraders

Lespraktijk: meteen aan de slag

Weetewa genbasec genderfairschool Gelijk hetzelfde persepolis

Concrete thema's om rond te werken

Image Image Image ImageImage Image Image Image Imagegrrlz


Meer uit de RoSa-bibliotheek

Wil je lesgeven over een bepaald thema? Zoek op in de RoSa-catalogus onder trefwoord, voor een genderinvalshoek op je thema. Alle publicaties kunnen ontleend worden uit de RoSa-bibliotheek. De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen. Praktische informatie vind je hier: RoSa-bibliotheek. Vragen kunnen steeds gericht worden tot info@rosavzw.be.